15 February 2007

New Creatives

Tim (Driesen) & Joeri (Van den Broeck), het top creatief team van LG&F dat de afgelopen jaren de meeste prijzen won, heeft aangekondigd naar Mortierbrigade over te stappen. "Na vijf jaar bij LG&F waren we toe aan een nieuwe omgeving en nieuwe uitdagingen," vertelt Joeri. "In het enthousiasme van de bende van de Mortierbrigade herkennen we onszelf. Ook hun manier van werken is zoals een reclamebureau er volgens ons uit moet zien: klein, flexibel en met de focus op ideeën. We hebben er nooit een geheim van gemaakt dat we sympathie hebben voor de Mortierbrigade. We kennen Jens, Joost en Philippe goed. Met Joost hebben we zelfs nog samengewerkt bij Lowe.

Twee jaar geleden hebben Tim en Joeri nog een aanbod van TBWA Parijs afgewezen om bij LG&F te blijven. "We hebben toen bewust gekozen voor België," reageert Tim. "En daar is de keuze voor Mortierbrigade opnieuw een bewijs van. België is goed bezig, maar het kan nog veel beter. Daaraan kunnen meewerken, dat doen we nog het liefst van al.

Joeri is begonnen bij Kadratura, en daarna naar Lowe gegaan om er in team te werken met Joost Berends en Dominique. Tim deed stage bij Lowe, en samenwerken leek hen bijzonder goed af te gaan. 5 jaar geleden is Joeri bij LG&F begonnen, en kwam Tim al snel achterna om samen in team te werken. Vandaag nog steeds dus. De samenwerking bij LG&F was vruchtbaar, getuige de 4 leeuwen in Cannes, 3 gouden eurobests, verschillende zilveren en bronzen eurobests, een 20tal ccb-hoedjes, de ccb-diamond en een gouden Effie, om de belangrijkste wedstrijden te noemen.

"Het is natuurlijk verre van leuk om onze creatieve prijsbeesten te zien vertrekken," reageert Marc Fauconnier van LG&F. "We zijn hen overigens dankbaar voor alle goud dat ze hier achterlaten. Maar het is ook geen drama. We hebben gemerkt dat de creatieve cutuur van LG&F mensen doet groeien in hun job. We hebben vaak jonge gasten aangeworven die mits een goede omkadering doorgegroeid zijn naar toptalent. Paul en Christophe zien dat als hun belangrijkste opdracht."

For english, use Babelfish or move to Belgium and get a dutch course.

No comments:

Post a Comment