13 March 2010

Geef het nieuwe Gent een naam.

Aan het Gentse Sint-Pietersstation komt een nieuwe stadswijk. De eerste toren is ontworpen, maar heeft nog geen naam en daarom doet SOFA een beroep op jouw creativiteit. www.projectsofa.be

Project SOFA by Poponcini & Lootens

Vlakbij het Gentse Sint-Pietersstation, langsheen de Gentse Fabiolalaan, komt een volledig nieuwe stadswijk. Voor het ontwerp van het eerste gebouw in deze wijk, organiseerde het stedenbouwkundig bureau Euro Immo Star een architectuurwedstrijd die gewonnen werd door het architectenduo Poponcini & Lootens.

De nieuwe kantoortoren heeft echter nog geen naam en daarvoor lanceert Euro Immo Star een oproep. Iedereen die een klinkende naam voor het bouwwerk kan bedenken, kan deze doorsturen via www.projectsofa.be. De winnaar wordt de naamgever van het nieuwe gebouw en krijgt bovendien een weekend naar Londen voor twee personen cadeau. Ook de tweede en derde finalist mogen hun koffers pakken.

Een jury bestaande uit de Gentse stadsdichter Peter Verhelst, voormalig Gents burgemeester Frank Beke, architect Mauro Poponcini en communicatieverantwoordelijke van Euro Immo Star Gwenn Nevelsteen, zal de inzendingen vakkundig beoordelen. Zij zullen oordelen of de naam niet alleen goed klinkt, maar ook of deze de identiteit van het gebouw, de nieuwe wijk en de stad Gent versterkt.

Wie daarenboven een inspirerend openingsevent kan bedenken dat rekening houdt met de naamgeving, vergroot zijn kansen op de hoofdprijs.

De wedstrijd loopt van 11 maart tot 1 mei en lijkt me interessant voor mensen die geïnteresseerd zijn in architectuur en stadsvernieuwing. Alle info op www.projectsofa.be

1 comment: